Het Ligneo Concept

Afbeelding

Legklaar kwaliteitsparket

Het concept van Ligneo is uniek. Bij Ligneo gebeurt de afwerking van de parket planken vóóraf in het atelier, volgens een uniek procedé, dat ongezien is in de sector.

Onze klanten zijn parketgroothandels, interieurbouwers en voornamelijk parketteurs. Deze kunnen een stuk sneller, beter, kwaliteitsvoller, en dus succesvoller werken dankzij onze finishing. Hoe werkt het concept precies?

Finishing van de parket planken

Wij werken met grondig geselecteerde partners en leveranciers. Het aangeleverde hout ondergaat een strenge kwaliteitscontrole, één van de stappen naar een perfect afgewerkt product. Dit streng gekeurde hout wordt eerst in ons atelier bewerkt en afgewerkt. Deze bewerking bij Ligneo gebeurt deels machinaal en grotendeels handmatig. Het machinaal geschuurde hout wordt volledig en zorgvuldig met de hand afgewerkt tot het perfecte afgewerkte product waar Ligneo voor staat.

Er zijn zoveel voordelen aan deze manier van werken.

  • De parket planken zijn kant en klaar. Klaar om geplaatst te worden. Ideaal voor iedereen die snel een uitstekend resultaat wil.
  • Een volledig afgewerkt product.
  • U hebt niet langer de hinder van het ter plaatse schuren, kleuren en afwerken. Gedaan met het stoffige schuren van vloeren in de woning. Gedaan met de geurhinder. Tevens ideaal voor appartementen.
  • Wat een tijdswinst voor de parketplaatser en de bewoner! Ideaal voor winkels die snel moeten openen.

Levende vloeren. Naturel is in.

Ligneo hanteert een uniek procédé. Onze afwerking zit in het hout, en niet op het hout! Dat is heel belangrijk. Puur natuur. En dus ademend. Reeds behandeld met niet-verzegelende olie blijft uw vloer mooi en zichtbaar naturel. De poriën van het kostbare hout blijven open. De natuurlijke houtstructuur blijft perfect voelbaar. En zichtbaar. Het aldus behandelde parket is zeer resistent tegen vlekken en vuil. Uw vloer leeft. Uw vloer blaakt van gezondheid.

Hoge hakken?

Kent u de wanhoop van mensen met parket als er een scherp voorwerp valt op de vloer, of als iemand net iets té zelfverzekerd met naaldhakken passeert? Wij wel, juist daarom staan we sterk met ons geniale afwerkingsconcept! De Ligneo parket bewerking in het hout zorgt ervoor dat eventuele putjes of krassen nauwelijks zichtbaar zijn, omwille van het matte uitzicht. Alweer één van de vele voordelen.

Parket herstellen?

Herstellen van parket is geen probleem. Reparaties later ter plaatse zijn perfect mogelijk. Bij brandschade bijvoorbeeld, of bij waterschade.

Hout dat ademt.

Doordat het hout geen oppervlakkige afwerkingslaag heeft en kan blijven ademen, blijft het sterk. Het is zo veel minder onderhevig aan slijtage. Er zullen zich bijvoorbeeld geen ‘looppaden' vormen in uw vloer. Of ook aan de kust, waar materialen vaak te kampen hebben met het schurende zand, zal de parket vloer van uw woning of appartement niet lijden onder dergelijke slijtage. Hout dat ademt, blijft leven. En vanaf hier neemt de natuur het weer van ons over. Uw parket wordt authentieker en unieker met de jaren.

Parket geplaatst zonder stof. Ook de mens ademt vrij!

Ter vergelijking: bij de klassieke manier van werken wordt het parket in de woning geplaatst, geschuurd, gekleurd en afgewerkt. Of het hout wordt ter plaatse geborsteld of handgekrabd. Ziet u het grote verschil in methode en het daarmee gepaard gaande stof en gedoe voor ogen? Of zijn uw oren even verdoofd door het lawaai van het schuren?

Ligneo parket. Geplaatst zonder stof. Zonder geurhinder. Zonder schuurlawaai.

De Ligneo afwerking. De beste op de markt.

Het concept van Ligneo bestaat erin dat alle parkethout vóór de plaatsing bewerkt wordt. Geen stoffige afwerkingen meer bij u in de woning. Geen oppervlakkige deklaag, nadelig voor de poriën van het hout. Bij ons ondergingen de planken in de werkplaats een oerdegelijke bewerking volgens een uniek procédé. Tot diep in het hout. Daardoor zijn eventuele latere putjes of krassen in uw vloer minder zichtbaar. De bewerking af atelier kleurt het hout namelijk dieper dan alleen maar het oppervlak. Een vloer die leeft. Een vloer die ademt. En zoals vele goede dingen in het leven wordt hij mooier met de jaren.